Blockchains, waar ook de Bitcoin op gebaseerd is, bieden in de nabije toekomst perspectieven voor een eerlijkere wereld.

Blockchain is simpel gezegd een openbare transactie-grootboek waarin alle transacties van een cryptovaluta worden opgeslagen en die deze kunt terugvinden. Het unieke van de blockchain is dat deze alle informatie decentraal opgeslagen wordt. Het verschil met een ‘normale’ database is in een normale database de informatie op slechts een punt wordt opgeslagen. In de blockchain wordt de informatie beheerd door alle knooppunten in het netwerk. De onderstaande afbeelding laat duidelijk het verschil:

Onkraakbare ketting

Alle informatie die wordt opgeslagen in Blockchain, wordt onleesbaar gemaakt met cryptografie. Daarom worden digitale munten zoals de Bitcoin ook wel ‘cryptovaluta’ genoemd. Alle transacties worden in blokjes opgeslagen in een groot netwerk van computers. Een nieuw blokje bevat altijd informatie over het vorige blokje, wat weer informatie over het vorige bevat. Zo ontstaat een lange, onveranderbare en onkraakbare informatieketting.

Zo werkt de blockchain

Stel: jij koopt een film. Daarbij wordt een hashcode gegenereerd en datum en tijd toegevoegd, zodat duidelijk is dat jij degene bent die ‘m gekocht heeft. Zo heb je dus alle informatie bij elkaar (zoals een transactie op je bankrekening: wie, wat & wanneer). Voilà, een ‘smart contract’.

Jij wil je film doorverkopen, want je vrienden willen ‘m ook zien en liefst zo goedkoop mogelijk. Er is bij de aankoop afgesproken (door de producer van de film) dat doorverkopen maximaal 5x kan. Dat wordt geregistreerd in de database. Jij ontvangt voor het doorverkopen ‘credits’, waar je weer een nieuwe film van kan kopen. Dat is goed voor de economie!

🔐Veilig Online 🤳Handelen in Crypto❔  

+

Book a Call

How To Get In Touch With Us

[contact-form-7 id="1273"]